The quiz

I need proof before I dare to open this heart
So I've prepared a quiz for you

Would you freak out if I said I liked you?
Do you walk the line?
Is your IQ higher than your neighbours?
And is it very much higher than mine ?

Can you sleep when I grind my teeth?
Do you look away if I slob when I eat?
Will you let me be myself?

Have you slept with any people I work with?
Is there anyone you'd rather wish I'd be?
Do you still keep pictures of old girlfriends?
Are they prettier than me?

And if I'd fall, would you pick me up?
If I'd fall, would you pick me up?

Kristin

Everybody hurts

Känns som denna dag kunde kvittat, vissa dagar bara rinner förbi utan att någonting speciellt händer. Det där med att ställa om klockan förresten är inte min starka sida, dessutom är det samma visa varje gång för min del, förstår inte när jag ska lära mig?!

Men som sagt, dagen har stått mer eller mindre still men sådanna dagar ska man väl ha också, det bästa är att dom tar slut, och denna gör det alldeles straxt. Det är svårt detta med bloggar, för man har en blogg att skriva på men lik förbannat undrar jag alltid när jag börjar ett inlägg vad fasen jag ska skriva. För det är ju ingen som läser min blogg som undrar vad jag åt till frukost, för dom som har en sån relation till mig får iallafall reda på allt dumt jag gjort och sagt under dagen eller till exempel vad jag åt till frukost.

Så vad bloggar man om? Vad jag gjort under dagen, vad jag åt till frukost eller vad som gör mig förbannad/glad? Mjae. Hästar dock, en sak man alltid kan blogga om, alltid prata om, alltid umgås med och dom gör mig tame fasen nästan alltid glad!

Vissa dagar lever jag gärna om, igen och igen. Vissa dagar skulle jag helst skippat, hoppat över några kapitel och fortsatt till nästa. Men då hade jag kanske inte uppskattat morgondagens goda sidor? Ah, jag skiter it!



Over and out!
Kristin

Omega och jag

 

  

Lite fler bilder från Pia. Hmm, känner att jag är extremt nördig nu men sån är jag.
Hästar är det bästa jag vet!
Kristin

Man måste bara älska dem

Träningen för Pia idag var härlig, Omega som jag fick låna av ridskolan var superfin! Det bara funkade och jag kände mig stundvis riktigt proffsig, Jackie hjälpte mig att ta lite bilder, lägger upp en ifrån uppvärmningen, kommer fler!

I lycka
Kristin



Problem ur flera vinklar

Satt som vanligt på tjuvlyssnat och läste, kände att jag måste ge fler detta skratt:

Tjej 1 ~15: Men alltså har du sett såna där bananfodral?
Tjej 2 ~15: Ja.
Tjej 1: Jag fattar inte, de kan ju inte funka. Alla bananer är ju olika böjda.
Tjej 2: Men jag lovar, alla bananer får plats. Jag har ett sånt.
Tjej 1: Men den del bananer är ju böjda åt andra hållet.

Somsagt, problem ur flera olika vinklar.
Kristin


Prinsen dexter

Sovmorgon och frukost på sängen. För tillfället kan jag inte förstå vad som skulle vara en bättre aktivitet än att slå sig ner till en bra film? Låter som att jag kollar på film väldigt ofta men så är inte fallet, ofta är det så att jag aldrig kommer så långt i min planering.

Dexter väckte mig förut genom att protestera över att han var ute. Dörren var låst så den gick ju aldrig upp, han kastade sig på handtaget gång på gång i protest, kan ju inte göra annat än att öppna åt prinsen. Nu ligger han bredvid mig i sängen och njuter av livet.







Dexter tycker det är otroligt roligt att fånga det som kommer upp under trappräcket, denna gång var det min kamera... Nu SKA jag kolla på Arn.

Någon slags verklighet
Kristin

Help!

Help me if you can, I'm feeling down
And I do appreciate you being round.
Help me, get my feet back on the ground,
Won't you please, please help me?

SÖndagar är hårda

Vilken helg! Den har verkligen haft allt men samtidigt ingenting.
Såhär på söndagen så känner jag mig välförtjänt av en film under filten i soffan.

Fredagen bestod av jobb, och jag förvånas aldrig över hur roligt det är att stå i ridhuset timme efter timme och lära ut det jag kan och hjälpa ryttarna att nå sina mål. Inte minst slutar jag aldrig att förvånas över våra otroligt fina ridskolehästar som jag älskar från djupet av mitt hjärta.

Lördagen, vart ska man börja? Den både började och slutade väldigt bra och allt där emellan var väldigt roligt det med. Jag hämtade Pontus som kom hem en sväng ifrån halmstad och senare åkte jag in och bosatte mig hos Emeli, det som skulle bli en härlig kväll till körslaget förvandlades till en kväll på statt. Inte minst måste jag tacka Ida och gänget för sällskapet också.

Idag? Ja, en låg växel. Har varit ute med familjen och traskat runt på hjälmarn, inte minst kastat snöbollar och kollat på fina hus. Tänk om man hade ett hus...

Nu ska jag inta soffläget en stund efter att jag kollat runt lite på nätet. Nice!





 

Save tonight
Kristin

Make her yours forever

Dagarna har så otroligt mycket att erbjuda och jag njuter av varje dag. Gårdagen var fylld av kunskap, jag lärde mig otroligt mycket igår inom mitt favoritområde - Skönhetsretuschering. Dessutom hade jag hopplektion för Marie igår vilket gick suveränt bra, kanske blir en hoppryttare av mig tillslut?

Dagen ska bege sig ut till marmorbyn senare för att våldgästa Gustav med en pizza eller liknande, då borde jag vara välkommen kan jag tycka. Men först ska man väl ta en prommis i solen, jisses vad jag älskar livet!



Har även fått ett uppdrag att fixa en bild utifrån (känner mig otroligt stolt)
Dags för promenad!
Kristin

Photoshop makes me crazy



Kristin

Remember me

Igår var en sådan dag som jag bara inte kunde sova, jag vred och vände på mig och faktiskt njöt av att ha några timmar för mig själv utan krav och bara vara och lyssna på kattens kurrande. Att få lägga sig i sängen och låta tröttheten ta över tankarna, låta muskel för muskel slappna av och bara få glömma vardagen för en stund. Jag undrar om inte det är höjdpunkten på dagens trots allt?

Dagarna går, varje dag har jag ett mål, en önskan eller kanske en dröm. Gårdagens mål var att jobba på så att jag kunde njuta av att somna innan jag la huvudet på kudden, jag lyckades inte med det målet. Men vad gör det? Jag hade en fantastisk dag med många skratt och jag var riktigt nöjd med vad jag åstakommit, så varför sätta upp ett mål för dagen egentligen? För att om inte jag gör det, gör ingen annan det. Lika som att jag har ett mål för dagen har jag ett mål för livet, lyckas jag? Det får jag fråga när jag har levt klart.
"Gandhi said that whatever you do in life will be insignificant."

Likväl som att jag funderar på vardagen så funderar jag mycket på mig själv. Vem jag var för 5 år sedan och vem jag är nu. Bilderna är otroligt olika och jag själv kan inte förstå hur mycket en person kan växa i sig själv och skapa något så mycekt vackrare än det som var. Som man bäddar får man ligga, det stämmer så otroligt bra. Likväl som jag har mina mjuka, fluffiga och fina sidor i min säng så har jag de ställena som aldrig riktigt blivit bra, som håller mig vaken om natten och skaver lite på mitt samvete. Philipssons låt "ont det gör ont, bara på natten men inget på dan" måste handla om en dålig säng, eller så har hon bara bäddat dåligt.
"Someone's been trying to tell me something."



Så vad kom jag fram till? vem är jag? Vet inte, oskriven som morgondagen men också en gåva. Jag är nog rätt mycket trots allt - en dotter, en underbar vän, en syster, en lärare, en kusin, en elev, en arbetskamrat, ett ex, en ovän. Det är jag som har bäddat för det, både delarna jag är stolt över och lite mindre stolt. Baka ihop gårdagen, livet och tankarna till ett minne, spara det och måla över de dåliga sidorna. Du vet aldrig när du kan behöva det igen.

Whatever you do in life will be insignificant, but it's very important that you do it.
Because nobody else will. Like when someone comes into your life and
half of you says you're nowhere near ready,
but the other half says:
make her yours forever.

Kristin

Don't you let me go tonight

Fredagen är den bästa dagen på hela veckan, den är fylld av längtan inför helgen och känslan av att man har hela helgen framför sig är nog det bästa med hela dagen. Idag bestod min fredag av mixning, örebroshoppande, hästar och sedan hoppas jag få avsluta den med lite solsidan. Imorgon vankas det jobb så denna planering för fredagen känns mer nästintill perfekt.

Lykke li har jag börjar lyssna på, hennes låt "tonight" är helskön och den spelas ständigt när jag är ensam hemma. Absolut värd att lyssna på för dig som inte hört den.

Imorgon blir det förmiddagsjobb som sedan vävs ihop med vårat ungdomsläger så jag ska bo på ridskolan denna helg, och jag längtar för det finns inge roligare att göra något som stalltjejerna uppskattar!

Nu ska jag tända ljus, klappa dexter och lyssna på lykke li.
Kristin


Kristin älskar värmeljus

Dagen till ära har jag försökt städa lite i det som kallas mitt rum på ynka kvadratmeter, behöver jag tala om att jag saknar att ha ett eget "hem"? Iallafall, bland alla miljoner grejer så har jag iallafall mina värmeljus att pyssla om och tända ibland då jag känner mig lite hemlös. Idag blev de även fotograferade och jag upptäckte på nytt hur roligt det är att fotografera! Våren är så välkommen nu, vill ut och fota blommor, gräs och framförallt grilla!


Min älskade lyckta som jag fick av mamma när jag flyttade hemifrån första gången. Den ligger varmt om hjärtat!


Ljusen som tänds varje kväll och som får mig att tänka igenom dagen.


Ljusen som brinner för Maja. Fäller en tår då och då, saknaden är stor.


Mina finaste ljus som påminner mig om att ingenting är omöjligt, fast mest är dem fina!

Som ni kanske förstår har jag någonslags relation till alla mina ljus och det låter sjukt, och det är det! Men jag är ju inte riktigt riktig, eller hur? :)
Kristin

Genom eld

På språng! Livet känns väldigt bra, dagarna flyter på ganska fort och tiden står sällan still. Idag var jag tvungen att ge mig på min design, händer ju rätt ofta att jag tröttnar på den. Så, nu design som får sitta några veckor iallafall!

Idag ska jag ta en tur till stan och hälsa på och mysa med Emma, det var alldeles för länge sedan som det alltid blir. Dagarna förgylls annars med ridning varvat med träningsvärk, men det hör till.

Igår fick min käraste herr gul ett bad, jag skrubbade som aldrig förr så han sken riktigt fint, ända tills jag skulle åka till ridskolan och vägen var översvämmad på vägen till en stalltjej, bilen är numera tillbaka på sin vanliga färg, skitgul!

Ridprovet i söndags gick bra och jag blev godkänd, jag var nervös som aldrig förr och såhär i efterhand så har jag svårt att minnas vissa detaljer med dagen, jag vet bara att jag förtjänade en sjuk tränigsvärk så jag måste varit ordentligt spänd.

Nu vill jag inte blogga längre, puss!
Kristin

Skönhet? ...Retusch!

Idag har jag haft tid till photoshop, dagens lära var att fixa huden. Den första bilden är redigerad och den andra orginal. Lyckades jag? Själv känner jag mig en liten gnutta stolt!





Kristin


ohipp

Shit vilka sega dagar man kan ha, idag är en sådan. Jag har fått mina videokurser om skönhetsrutsch så timmarna vid datorn har blivit många idag, och det känns i kroppen att man setat still hela förmiddagen. Men det är otroligt roligt och snart får ni se om jag lärt mig något, förhoppningsvis blir det toppen det jag gör!

Igår stod det hoppning på schemat, i förrgår dressyr. Det har satt sina spår men inte lika stora som jag trodde, lite stel men träningvärken kunde varit bra mycket värre. Iaf, roligt att hoppa Pyro, hon bara kan så det är bara att hålla i sig och blunda, passar mig utmärkt! Hoppning idag igen, tänk om jag någon gång kunde komma över min hopprädsla? Det är ju så sjukt roligt! Men jag får väl följa mitt citat att det är något annat som är viktigare än rädslan som gör att man blir modig, i detta fall glädjen.

Inget vettigt att skriva och inget vettigt att berätta. Men man skulle ju egentligen skrivit något fyndigt, men det känner jag mig för ohipp för.

"Ooh, when you look at me and feel so god damn free"
Oh my god - The moniker
Kristin


Gårdagen dagen före igår?

Gårdagen är morgondagen före i förrgår. Varför grubbla? Varför fundera på vad som hände? Den är över nu och tack och lov för det! Ny dag, nya tag till dagen som kallas tisdag. Krull har planerat massor idag, promenix, städning, personalmöte, jobb och övernattning i staden.

Ingen kan ha missat det, men på söndag väntas det ridprov för min del, så nu är det hårdträning på schemat, sitsträning, dressyr, hoppning, mer dressyr, mer hoppning och för lite omväxlingsskull lite sitsträning. Hoppas man får ha stödskenor på ridprovet annars lär ju jag vara körd av all träningsvärk.

Sjunga ska jag göra också, men det är en helt annan historia. Det tar jag dagen efter för då finns det inte risk att någon tjuvlyssnar. Spännande va? Jag vet, att vara mystisk, tankspridd och hopplös är mina starka sidor!

Systemisen har nästan samlat damm, men nu är den funnen och det börjar bli dags att ge sig ut någon dag och ta kort så att detta faktiskt blir en fotoblogg som den är till för från början. Men men, tror nog att jag har en till stark sida, att aldrig komma till skott.

What am I supposed to say when I'm all choked up and you're ok
Kristin





RSS 2.0